Chat with us, powered by LiveChat

Блог

Stripe
27.06.2024

Stripe платіжна система: перспективи для українських online-продавців

stripe платіжна система

Війна, звичайно ж, загальмувала відкриття для українців таких платіжних сервісів, як Authorize, PayPal і Revolut. Stripe платіжна система також поки що не в Україні, хоча цей платіжний сервіс активно використовується в магазинах Shopify.

Що таке платіжна система Stripe

Stripe - це платіжний сервіс, який серйозно спростив малому і великому бізнесу отримання оплат від онлайн-покупців, і один з найбільш значущих і дорогих старт-апів світу.

Stripe допомагає онлайн-підприємцям усіх розмірів приймати онлайн-платежі від західних покупців. Серед його найбільших клієнтів - компанії Slack, Google, Zoom, Amazon і Netflix. На сьогоднішній день Stripe доступний у 47 країнах, в основному - в Європі та Північній Америці, а також у країнах Балтії та Польщі. Українському підприємцю Stripe допоміг би вийти на глобальні маркетплейси і відкрив би можливість отримання оплат у понад 100 валютах.

Stripe полюбився західним покупцям з кількох причин. Це і велика довіра з боку банків, а також високі рейтинги надійності та швидкості платежів, доступ до власної системи з інтеграціями, захист покупців, і багато іншого. Крім онлайн-модулів для оплат в Інтернеті, у Stripe є й інші фішки: можливість створити власну інтернет-касу, щоб приймати платежі у звичайних вуличних магазинах, послуги з субсидування та випуску карток, а також дуже затребуваний сервіс із запобігання онлайн-шахрайствам.

В 2021 року платіжна система Stripe обробила платежів на $640 млрд, а її дохід зріс на 70% і становив $7,4 млрд. Цікавий факт: українці, наприклад, 2020 року витратили в інтернеті більше ніж $3,5 мільярда - про це свідчать дані досліджень західних фінансових інститутів.

Уряд України вперше пообіцяв впровадження системи Stripe в Україні ще навесні 2021-го, а в розпал війни було запущено петицію, щоб прискорити процес. Швидких результатів поки що не отримали. "До діалогу з командою Stripe долучилися НБУ та Visa, тож вихід компанії Stripe на ринок України може пришвидшитися", - стверджували на самому початку квітня 2024 року в Мінцифрі, проте ситуація й донині залишається без змін.

Що ж робити підприємцям?

Наразі онлайн-продавці можуть під'єднатися до платформи Western Bid. Для цього необхідно заповнити заявку на сайті WB, і менеджер Western Bid призначить час співбесіди та підключення. Western Bid є торговельним агентством, що дає йому змогу надавати покупцям можливість оплатити товари через Stripe, а потім розрахуватися за проданий товар із підприємцями в Україні зручним способом. Комісія WB становить лише 4%.

Які перспективи у Stripe в Україні?

Чи варто очікувати якогось прогресу? У Віза Форбс проінформували, що "не дають коментарі з приводу іншого бренду", а в НацБанку України, що банк "цього року не брав участі в переговорах зі Stripe щодо виходу його на український ринок платежів".

Однак, за інформацією Форбс, заступник міністра цифрової трансформації України стверджує, що діалог триває - "вдалося навіть достукатися до керівництва". Після двох років переговорів Мінцифри навіть попросило від Stripe дорожню карту із зазначеними датами, а наразі очікує відповіді. Наскільки нам відомо, у Stripe не коментують цю інформацію.

У будь-якому разі, повний запуск Stripe платіжна система в Україні потребуватиме щонайменше кілька років, адже компанії потрібно буде інтегруватися у фінансову, платіжну, юридичну, законодавчу та виконавчу системи України. Зрозуміло, що з цим пов'язані певні витрати, тому потрібно, перш за все - і це найголовніше, - мати досить великий обсяг онлайн-бізнесу, перспективу розвитку і потенціал для зростання.

Поки що на сайті Stripe серед країн, зазначених як потенційні кандидати, є тільки Філіппіни, Гібралтар, Ліхтенштейн, Індонезія і Таїланд. Скоро там з'явиться й Україна - так запевняють у Мінцифрі.

Вони також стверджують, що вони змогли зв'язатися з керівництвом Stripe і тепер очікують на їхнє внутрішнє рішення про готовність виходу на ринок України. Також було зазначено, що вони діють на випередження, надаючи більше інформації, ніж Stripe встигає запросити. Ну що ж, сподіваюся, ми скоро побачимо результати.

Ну, а поки що ми пропонуємо підключити ваш магазин до платформи Western Bid, і почати інтернет-підприємництво вже сьогодні.

Михайло Бірман
Михайло Бірман
Засновник, власник і генеральний директор Western Bid, провідної платформи в галузі e-commerce в Україні з 2001 року.

Реєстрація на подію

Залишайте заявку на реєстрацію на подію

Дякуємо за заявку!

Протягом 2 робочих днів ми надішлемо Вам лист з подальшою інформацією на вашу пошту.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
stripe, stripe украина, stripe ukraine, stripe україна, stripe платежная система, stripe checkout, stripe connect, stripe countries, stripe fees, stripe alternatives, stripe subscription, stripe в украине, stripe in ukraine, stripe в україні, stripe paypal, stripe це, stripe payment methods, как подключить stripe в украине, woocommerce stripe, stripe supported countries, stripe for ukraine, stripe woocommerce, stripe регистрация украина, платежная система stripe, stripe для украины