Chat with us, powered by LiveChat

Блог

Маркетинг
09.11.2023

Сім маркетингових засобів для збільшення продажів у 2024

Сім маркетингових засобів для збільшення продажів

Якщо ви не привчите себе регулярно робити те, що наведено нижче, то цілком ймовірно опинитеся за бортом. 

Ми проаналізовали щорічний звіт по трендах цифрового маркетингу від компанії HubSpot, та ділимося своїми висновками для наших продавців, клієнтів Western Bid. Також наводимо приклади від відомих професіоналів. Ось про що йдеться.

На думку десятків провідних галузевих фахівців, запорукою вашого успіху, як продавця, є перш за все якість повідомлення, байдуже якої воно форми: відео, текст чи зображення. 

Будь-який контент має приваблювати вашу цільову аудиторію. Саме завдяки грамотній комунікації ви стаєте для свого читача або глядача експертом у тій чи іншій галузі, а ваш бренд із пересічного перетворюється на такий, за яким хочеться слідкувати, який вартий грошей і довіри сотень покупців.

Сім маркетингових засобів, що напевно забезпечать вам збільшення продажів у 2024, розглянемо їх.

1. Соціальні мережі

Вас переконують, що соціальні мережі не мають впливу на ваші продажі? 

Таке може сказати лише той, хто не робив публікацій на постійній основі упродовж більш-менш тривалого часу. Той, хто не розібрався у своїй аудиторії, не запропонував якісний продукт, не подумав, як представити цей продукт своїм підписникам у зручній та привабливій формі. 

Ця людина не докладала зусиль, щоб розібратися у форматах, не експериментувала та не пристосовувалася до змін на основі статистичних даних. 

А усе разом — це повний провал кампанії з просування свого бренду. Звісно, в такому разі інструменти соціальних мереж положення не врятують.

Алекс Хормозі, автор книг про досконалі пропозиції та якісні ліди для будь-якого бізнесу (автор книги “$100M Leads: How to Get Strangers To Want To Buy Your Stuff”), говорить, що ніхто не починає вести свій акаунт з мільйона підписників. 

Ви починаєте з нуля, систематично працюєте, тримаєте слово, дане собі самому та своїм читачам. Тільки тоді, місяць за місяцем, ви будете випереджати своїх конкурентів, отримувати лояльну аудиторію споживачів, які готові купувати у вас що завгодно. 

Зрештою ви станете авторитетом у їхніх очах, до вас прислухатимуться. Але цей вплив не приходить одразу. Це може трапитися за рік або за п’ять років.

Гарі Вайнерчук, спеціаліст у сфері цифрового маркетингу, стверджує, що мобільний телефон можна порівняти з пультом управління всесвітом. В одному пристрої ви одночасно маєте всі інструменти, щоб робити контент і ділитися ним зі світом. 

Раніше треба було заплатити купу грошей, щоб ваше оголошення розмістили в місцевому паперовому журналі або показали по ТБ. Зараз усе безкоштовно. Люди сприймають необмежені можливості як належне, а тому зрештою перестають їх цінувати. Але ви — не всі. 

Якщо у вас є товар, що вартий уваги й витрачених на нього коштів, ви маєте знайти спосіб на регулярній основі, бажано щодня, публікувати світлини про те, як цей товар покращує життя іншим.

Ми в Western Bid завжди завжди заохочуємо наших клієнтів більше працювати над своїм публічним іміджем в соцмережах та збільшувати коло впливу.

2. Контент маркетинг

Тепер щодо створення контенту взагалі. Ми говоримо про вхідний маркетинг і про створення цікавого змісту, що приваблює людей, захоплює їхню увагу та залучає до вашого кола впливу.

88% маркетингових фахівців стверджують, що збираються збільшити бюджети на контент і пошукову оптимізацію. 

На сьогодення, коли тексти та зображення, які створені штучним інтелектом, настільки розповсюдилися, що на першій погляд вже важко розрізнити їх від журналістських статей та досліджень, особливо важливо продемонструвати автентичність власних публікацій.

Для продавців це означає постійно вивчати свою нішу і більше писати про різні аспекти використання свого продукту, напрацьовувати кейси та аналізувати відгуки, вести особистий блог, де можна розповідати про залаштунки, про те, що виходить за межі суспільного поля зору.

За наявності візуального пошуку, поширеного в Інтернеті, важливо не лише робити якісні зображення і додавати інфографіку (до речі, текст у зображеннях також розпізнається), але й додавати альтернативні описи (ALT tags) і за можливості підписи.

3. Відео

Згідно зі щорічним звітом від HubSpot, 56% маркетологів планують збільшити інвестиції в TikTok упродовж наступного року. Гарі Вайнерчук стверджує, що потенціал коротких відео на зразок Youtube Shorts та TikTok досі величезний. Тож ви можете бути серед тих, хто вчасно скористається цією можливістю.

Зараз більшість наших продавців не виготовляють відео для своїх товарів. На те є кілька причин. 

По-перше, вони не розуміють формат, що підійде для їхнього товару. Що і як саме знімати, щоб це привернуло увагу аудиторії? 

По-друге, як це обробити та запакувати? Іноді вони мислять категоріями рекламного оголошення, де відео має відразу привести до покупки. Так було раніше, зараз акценти дещо змістилися.

До зйомки відео треба підходити креативно, розробити план та зробити невеликий постпродакшн, навіть якщо це накладення кількох фільтрів у Instagram та додавання музики й титрів. 

Можна створити сюжет: маленьку історію виникнення цього товару. Коли я переглядав відео з виготовлення шкіряних ременів на TikTok, то не міг відірватися, настільки захопливим був цей процес. 

Інший приклад — майстер, який виготовляє унікальні кепки з використанням рідких яскравих фарб. Він їх перемішує, потім засовує туди головний убір. У результаті виходить дуже якісний та унікальний візерунок. Майстер має мільйони переглядів. Не здивуюся, якщо у нього стоїть ціла черга клієнтів.

Інша причина, чому люди не роблять відео — вони або не знають, де його публікувати, або не впевнені в його якості. Однак все приходить із досвідом. Коли ви починаєте знімати відео щодня чи щотижня, то дізнаєтеся все більше про нюанси тієї чи іншої платформи, з кожним разом робите кращий та якісніший контент. 

Детальна статистика залученості споживачів, перегляди, вподобайки та підписки спонукатимуть вас не зупинятися на досягнутому.

4. Штучний інтелект

Ринок ніколи не буває нерухомим. Він трансформується, на передній план виходять нові тренди. Щоб не загубитися, ви маєте прискорювати багато процесів зі створення контенту. 

У цьому випадку незамінним помічником для вас може стати штучний інтелект. Він допоможе проаналізувати ситуацію на ринку, розібратися з тим, що змінюється в настроях споживачів, які рішення вони шукають та чим незадоволені.

Завдяки штучному інтелекту (ШІ) ви можете збирати величезні об’єми даних та робити якісні висновки. Це підкаже вам, яких змін потребує сам продукт та як скоригувати пропозицію для клієнтів.

Можна зробити якісну відеопрезентацію продукту з віртуальним спікером, що з правильною тональністю начитає заданий текст (також сформований ШІ).

 

Прикладом такого сервісу є Synthesia. Звісно, це не дуже дешево (від 3 доларів за хвилину), та все ж набагато дешевше, ніж наймати професійного актора, який начитає англійською. Можна навіть створити свій особистий Аватар, який буде читати тексти, ніби справжній носій мови.

Інший сервіс, Firefly, допомагає зробити презентацію за заданою фотографією персонажа. Його можна розміщувати в різних локаціях і обставинах, щоб підкреслити усе різноманіття можливостей продукту, робити чудові мокапи. Є Dall E від openai, що створила ChatGPT, є Midjourney та десятки інших.

Також можна напряму створювати арт і продавати його на маркетплейсах, як абстрактний, так і відтворений у різних техніках. Але коли створюєте щось за допомогою штучного інтелекту, пам’ятайте, ви завжди маєте про це зазначити, інакше це розцінюватиметься як порушення правил.

5. Email-маркетинг

Нагадувати покупцям чи потенційним клієнтам про своє існування через електронні розсилки — досі одна з найкращих інвестицій. 

Тенденція йде до того, щоб більше сегментувати свою аудиторію й надсилати людям персоналізовані листи на основі їхніх вподобань та

історії активностей з вашим брендом.

Будь-яка транзакційна нагода може стати тригером для листа: покупка; висилання посилки; прибуття посилки; через тиждень чи два після прибуття, щоб нагадати про відгук; через пів року, щоб запитати, чи сподобалося клієнтові користуватися продуктом. 

Не забувайте, увага людей — це також валюта і її можна майнити як криптовалюту. Будьте переконливими й трохи настирливими, щоб про вас не забували. Можна відзначати різні події, різні свята та новіть річниці створення вашої компанії. Або ж просто ділитися новинами щодо нового функціоналу.

Щодо програм, то найкраще підійдуть: Alura, що під’єднується до Etsy; Klaviyo, що чудово працює з Shopify, або ж один з лідерів ринку — MailChimp. В Україні популярний сервіс - SendPulse.

Також можна розсилати електронні листи безпосередньо з CRM — HubSpot. Це дуже зручно, бо в CRM ми відбираємо клієнтів, які знаходяться на різних рівнях подорожі споживача. Крім того, в CRM зручно відокремлювати різні аудиторії на основі різних показників.

6. Інфлюенсери

Люди, які ведуть свої канали та блоги, мають величезний вплив на своїх підписників. Їм довіряють, до їхніх рекомендацій прислуховуються.

Звертайтеся до тих, хто має лояльну рекламну політику. Не кожний бренд може собі дозволити десятки тисяч доларів на одну рекламну кампанію з блогером, до того ж далеко не всі вони окуповуються. Тому починайте з невеликих гравців з кількома тисячами підписників, які жваво реагують на всі їхні публікації в соцмережах. Звертайтеся напряму та пробуйте домовитися про співробітництво на взаємовигідних умовах.

7. Лідогенерація

З підвищенням вартості реклами пряма комунікація з потенційним партнером або покупцем стає дедалі актуальнішою. 

Наперед виходять професійні мережі на зразок LinkedIn, де зареєстровані сотні мільйонів користувачів. І це доволі якісна аудиторія, яка піклується про свій престиж та готова до бізнес-стосунків. 

Тому якщо бізнес-пропозиції виглядають не дуже доречно в Instagram чи Facebook, особливо від незнайомих людей, то в LinkedIn це абсолютно нормально.

У системі є якісна фільтрація потенційних партнерів, особливо в Premium акаунтах, що мають такий інструмент як Sales Navigator. 

Є й інші додаткові інструменти, що інтегрують всі процеси комунікації, включно зі складними пошуковими фільтрами, електронними листами та навіть телефонними дзвінками, не виходячи з системи. Це свого роду внутрішня CRM для налагодження процесу продажів.

Я б рекомендував занурюватися в такі системи, якщо ви плануєте співпрацювати з бізнесами на довгостроковій основі. Навіть якщо це блогери або власники каналів. Продавати напряму свої товари в LinkedIn не прийнято. Для цього краще підходить Facebook, Instagram. 

 

Висновок

Не зупиняйтеся в тестуванні й використанні новітніх технологій, пов’язаних зі штучним інтелектом. 

Використовуйте соціальні мережі, створюйте якісний тематичний контент. 

Не забувайте про відео, адже ставка зараз робиться саме на нього. 

Робіть електронні розсилки своїм клієнтам та залучайте інших впливових людей, щоб постійно розвивати свій бренд. 

Виконайте хоча б один із перерахованих нами пунктів, і ви гарантовано почнете зростати та набирати віддану вам аудиторію, яка зможе підтримати вас навіть у складні часи.

Так ви зможете продавати стабільніше і більше, а ми в Western Bid завжди вас підтримаємо!

Олександр Радіч
Олександр Радіч
Директор з зовнішніх комунікацій Western Bid, засновник Академії продажів Western Bid. З 2017 року навчає якісно, грамотно, успішно продавати різноманітні товари онлайн на міжнародних маркетплейсах Etsy і Shopify.

Реєстрація на подію

Залишайте заявку на реєстрацію на подію

Дякуємо за заявку!

Протягом 2 робочих днів ми надішлемо Вам лист з подальшою інформацією на вашу пошту.

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Інші новини та події

Новини
24 квітня, 2023

Зустріч з партнерами

Через регіональні обмеження ви не можете приймати PayPal-платежі в Україні, але ми це робимо для вас

Дізнатись більше
Новини
24 квітня, 2023

Зустріч з партнерами

Через регіональні обмеження ви не можете приймати PayPal-платежі в Україні, але ми це робимо для вас

Дізнатись більше
Новини
24 квітня, 2023

Зустріч з партнерами

Через регіональні обмеження ви не можете приймати PayPal-платежі в Україні, але ми це робимо для вас

Дізнатись більше
Новини
24 квітня, 2023

Зустріч з партнерами

Через регіональні обмеження ви не можете приймати PayPal-платежі в Україні, але ми це робимо для вас

Дізнатись більше
Поради
03.01.2024

12 порад для роботи з фулфілментом

Як правильно організувати роботу з фулфілмент-центром Western Bid у США

Читати далі
Поради
22.04.2024

Що продавати в Інтернеті

Що продавати в інтернеті у 2024 році. Що можна продавати в Інтернеті з дому. Що можна виробляти вдома і продавати з прибутком.

Читати далі
Nova Poshta
18.04.2024

Western Bid + Нова Пошта: міжнародна доставка за кордон у 2024 році

Нова пошта - міжнародна доставка: скільки коштує і як відправити посилку Новою Поштою

Читати далі
PayPal
15.04.2024

PayPal Україна: Як отримати гроші на PayPal за продажі

Як покупці Ваших товарів можуть оплатити їх через PayPal користуючись платформою Western Bid

Читати далі
Shopify
12.04.2024

Як просувати свій Shopify магазин

Чек-лист для просування магазину на Shopify. Маркетинг-стратегії розкрутки магазину

Читати далі
Fulfillment
10.04.2024

Фулфілмент для ecommerce: приховані переваги

Послуги фулфілмента для e-commerce бізнесу та інтернет-магазинів. Фулфілмент у товарці. Плюси фулфілмента.

Читати далі
eBay
05.04.2024

Як продавати на eBay з України у 2024 році

Що і як продавати на Ebay з України. Як почати продавати на Ебей. Тренди Ібей у 2024-му році

Читати далі
Fulfillment
02.04.2024

Фулфілмент для Інтернет Магазину та маркетплейсів

Фулфілмент центр для маркетплейсів та інтернет-магазинів у США: більше, ніж просто order fulfillment

Читати далі
Stripe
01.04.2024

Stripe Україна: доступний через WB!

Stripe Україна дуже потрібен продавцям на Shopify і на інших майданчиках в Інтернеті, адже забезпечує приймання оплат у США

Читати далі
Shopify
27.03.2024

Магазин на Shopify: Перші кроки

Відкриваємо магазин на Shopify разом. Базові кроки для відкриття магазину у 2024-му році

Читати далі
Shopify
26.03.2024

Shopify у 2024-му році. Підготовка до відкриття магазину

Готуйте свій магазин на Shopify до успішного запуску з нашими порадами та рекомендаціями.

Читати далі
Shopify
19.03.2024

Shopify: факти і цифри

Перспективи роботи на Shopify для підприємців: що очікувати від найбільшого конструктора магазинів

Читати далі
Shopify
19.03.2024

10 бестселерів на Shopify

Найбільш продавані категорії товарів на Shopify. Все про бестелери у 2024 році. Цифри та факти, які допоможуть Вам продавати ще успішніше

Читати далі
Amazon
25.04.2024

Як продавати на Амазон з України

Як продавати книжки та товари на Амазон, як почати продавати на Амазон з України успішно і без помилок з Western Bid

Читати далі
Продажі
17.11.2023

Збільшіть свої продажі на Amazon завдяки ОптоМаркет

Революціонізуйте свої продажі на Amazon: відкрийте для себе ОптоМаркет від Western Bid!

Читати далі
Маркетинг
09.11.2023

Сім маркетингових засобів для збільшення продажів у 2024

Що, на думку десятків провідних галузевих фахівців, є запорукою вашого успіху в електронній комерції

Читати далі
Shopify
30.11.2023

Shopify. Чого я навчився, запустивши більше 50-ти магазинів

Ця книга від Олександра Радіча – не тільки розбір платформи та технологій роботи з нею зі скрін-шотами, а й приклади, та практичні поради, досвід

Читати далі
Etsy
27.07.2023

Як виставити товари на продаж на маркеті ETSY?

Ви зможете опублікувати свій товар самостійно, якщо ви маєте магазин на Etsy, відновили закинутий або чийсь магазин або працюватимите на іншому магазині

Читати далі
Автоматизація
27.07.2023

Як автоматизувати торгівлю на Etsy, eBay, Amazon в KeyCRM.

Для тих, хто цінує свій час і не хоче витрачати багато часу на обробку і синхронізацію замовлень з Etsy, Ebay, Shopify, вести складський облік

Читати далі
Гроші
27.07.2023

Як заощадити гроші на запуску та розвитку онлайн-продажів.

На початкових етапах запуску онлайн-магазину у власників бізнесу виникає багато питань, і серед них питання про витрати на розвиток сайту та онлайн-продажі

Читати далі
Аналіз ринку
27.07.2023

Як проаналізувати ринок і визначити ціну товару.

Аналіз потрібно проводити для того, щоб дізнатися скільки було товарів продано, за якою мінімальною і максимальною ціною. Можна проаналізувати конкуренцію

Читати далі
Шахрайство
27.07.2023

Як захиститися від шахраїв?

Відмінною особливістю “нової хвилі” шахрайства є покупка товарів за допомогою PayPal-акаунта, доступ до якого був зламаний або вкрадений.

Читати далі
Податки
27.07.2023

Податок на цифрові послуги в Україні

З 1 січня 2022 року в Україні запроваджено податок на цифрові послуги, які надають компанії-нерезиденти країни, у тому числі й на послуги маркетплейсів.

Читати далі
Etsy
27.07.2023

Як розшифрувати рахунок Etsy?

Дізнайтеся що таке - Listing, Transaction, Marketing, Subscription, Tax, VAT. Та де знайти щомісячну виписку вашого магазину!

Читати далі