Chat with us, powered by LiveChat

Як зробити фото товару?

Щоб продати майже будь-який товар, потрібно вигідно представити ваш товар на фото.

Дослідження eBay, найбільшого торгового майданчика, показали, що якісні фотографії безпосередньо впливають на вірогідність продажу товару, адже при покупках онлайн саме фото презентує товар у першу чергу!

Тому ми просимо вас уважно поставитися до фотографій вашого товару!

Отож, будь ласка:

1. Знімайте чи обрізайте фото так, щоб додати у систему квадратні або горизонтальні фотографії. Маркетплейси автоматично некоректно обрізають вертикальні фото до своєї квадратної або горизонтальної рамки, тому товару через це, може бути не видно повністю.

2. Мінімально допустимий розмір фото – 500 пікселів, але ми рекомендуємо робити фотографіх з роздільною якістю 2000 пікселів по найдовшій стороні, та фізичним розміром зображення до 7 МБ.

3. Дуже важливо! Додавайте не менше 5-ти фото товару з РІЗНИХ ракурсів. Наприклад, товар прямо, збоку, знизу, згори, у використанні, крупний план деталей. Якщо є кріплення, защіпки, підписи тощо – обовʼязково їх також фотографуйте.

4. Зберігайте файли в одному з прийнятних форматів файлів JPEG, PNG, GIF, TIFF, BMP, WEBP, HEIC.

5. Професійні фото в рази збільшують шанси на продаж товару.

Рекомендації щодо створення фотографій

- Фотографуйте товар при денному природному освітленні (наприклад, від вікна). На жаль, в домашніх умовах складно забезпечити гарне штучне світло – здебільшого при штучному освітленні фото виходять темними, а об’єкти на них важко розгледіти в дрібних деталях.

- Використовуйте однорідний фон, щоб якісно показати ваш товар.

- До речі, підвіконня (зазвичай, білого кольору) – це хороший рівний фон для вашого товару. Або ж оберіть іншу рівну поверхню, бажано однотонну та без сторонніх предметів (окрім лінійки для розуміння розмірів об’єкта зйомки), що можуть потрапити у кадр.

- Також зверніть увагу на кольори товару і тла – фон не повинен зливатися із товаром. Адже наше завдання – якісно показати предмет. Потрібно, щоб він виділявся.

- Якщо ви хочете подати фото в інтерʼєрі, слідкуйте за тим, щоб тло не відволікало від самого товару. Якщо воно вийшло занадто яскравим і відволікаючим, можливо, його варто розмити при обробці фото. У фокусі має бути саме товар!

- Будуйте композицію так, щоб ваш товар не виглядав дуже дрібним або дуже великим у кадрі. І, що важливо, щоб на загальній фотографії краї товару не обрізалися! Базова рекомендація – щоб предмет займав орієнтовно 80% простору у кадрі.

- Якщо ви хочете запропонувати для продажу декілька товарів одразу, потрібно зробити окремі фото з кожним із них. Якщо до продажу пропонується одночасно повний набір з декількох предметів, зробіть загальне фото з усіма предметами, а потім фото, на яких добре видно кожен предмет з набору окремо.

- Загальні фото мають чітко показувати, що входить у лот, але не мають бути хаотичними і перевантаженими. Перед тим, як знімати фото всього набору, подумайте, як краще розмістити елементи та подивіться на них через камеру.

- Зробіть чіткі фото товару з усіх його боків у максимально доступній для вашої фототехніки деталізації (наприклад, за допомогою зуму на вашому телефоні) важливо скласти максимально повне враження про річ, що ви пропонуєте на продаж.

- Фото “макро” мають бути у фокусі та показувати найважливіші деталі вашого товару.

- Аби покупець чітко зорієнтувався у габаритах товару, покладіть біля нього в кадр лінійку.

- Якщо на товарі є цікаві та/або важливі деталі, зробіть з ними окреме фото. Наприклад, підпис, клеймо, скол, тріщина (інші пошкодження) тощо.

Зробіть крок для
реєстрації компанії

Готові почати? Заповніть, будь ласка, заявку

Сервіс доступний лише для зареєстрованих клієнтів

*всі поля обов’язкові

Дякуємо за заявку!

Лист-емейл з інструкціями надійде вам у відповідь на вашу заявку протягом 3-5 робочих днів з моменту відправлення заявки.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
фото товару, рекомендації для фото, фотографії, як зробити фото товару, фотографии товара, как сделать фото, рекомендации по фотографиях