Chat with us, powered by LiveChat

Товари, що потребують дозволу на вивезення і заборонені до пересилання

Незалежно від правил тієї чи іншої пошти, під час відправлення товарів доставкою Western Bid необхідно переконатися в тому, що такий товар не має обмежень і не заборонений до пересилання. Під час складання цього списку враховувалися правила різних митних систем і служб доставки, а також вимоги з боку американських регулювальних органів.

Товари з обмеженнями на пересилання:

  • Для виробів з натурального каміння необхідна гемологічна експертиза. Якщо камені не натуральні (типу цирконію, скла, кераміки, імітації каміння із пластику), то експертиза не потрібна.
  • Для предметів мистецтва у вигляді картин (маслом на полотні) або скульптур (гіпс, метал) потрібен дозвіл Міністерства культури. Надіслати за допомогою FedEx і UPS без експертизи можна тільки принт, надруковане зображення або фотографію. Усі мальовані картини також потребують додаткових супровідних документів.
  • Для акварелей, олівцевих скетчів, шаржів, для робіт гуашшю або іншою фарбою на папері, дереві, іншому покритті (окрім полотна) необхідно до звичайних документів на відправлення додати роздрукований лістинг товару (проданий лот) із Etsy, Ebay або Lavky з фотографією, яку можна помітити, та зазначеною ціною продажу товару.
  • Для відправлення портретів олією на полотні, виконаних за фотографією, до стандартних документів на відправлення необхідно додати роздруківку лота із зазначенням ціни та копію вихідної фотографії. Відправлення через FedEx і UPS без спеціальної перевірки доступне тільки для друкованих зображень.
  • Для складних ножів і кортиків потрібен висновок про те, що ці предмети не є холодною зброєю.
  • Якщо у відправленні є літієво-іонний або просто літієвий акумулятор (наприклад, у телефоні), або батарея (у ноутбуці/планшеті), необхідно зробити таке:
    • Роздрукуйте Документ про безпеку. Вкажіть зверху номер відправлення UPS, а внизу поставте свій підпис. Ось зразок
    • Роздрукуйте велику наклейку або маленькі наклейки посилок на кольоровому принтері. Напишіть свій номер телефону в графі For more information, call____________ і приклейте наклейку на коробку з товаром так, щоб її було видно зовні. Документ про безпеку необхідно приклеїти до посилки в окремому прозорому поліетиленовому самоклейному конверті (файлику), який можна отримати в кур'єра або в пункті прийому.

Для клієнтів, що продають будь-які предмети мистецтва, картини олією на полотні та на дереві, а також колекційні предмети старше 60 років, діє послуга надання культурологічної експертизи від Western Bid. Деталі тут.

Товари, заборонені до відправки:

Ваша посилка не повинна містити будь-яких предметів, перелічених у розділі товарів, продаж яких не обслуговує Western Bid. Такі товари вказані в Умовах Обслуговування і в спеціальному списку на нашому сайті.

Також, на пересилання товарів з України діють додаткові обмеження:

  • Заборонено пересилання гербаріїв, ікебан, віників, букетів і будь-яких інших засушених квітів, гілок і трав, за винятком виробів із них (типу циновок і ваз).
  • Заборонені до пересилання годинники старше 60 років.
  • Не дозволені до ввезення в США сонцезахисні окуляри.
  • Заборонено до пересилання зброю та товари подвійного призначення: передавачі, запчастини від військової техніки, радіостанції, оптичні приціли, прилади нічного бачення і тому подібне обладнання.
  • Заборонені до пересилання вироби з бурштину або необроблений бурштин.
  • Заборонені до пересилання ордени, державні нагороди та документи до них (включно з нагородними значками та відзнаками), а також ордени, значки, медалі та інша атрибутика, що пропагує радянські та/або комуністичні цінності.
  • Заборонені до пересилання будь-які рідини, а також ліки, БАДи, таблетки та лікарські мазі.

Нагадуємо, що посилки не розкриваються, але просвічуються на митниці. Порушників умов відправлення буде відключено від сервісу пересилання, а також вони будуть зобов'язані відшкодувати витрати Western Bid на юридичне вирішення ситуації, що виникла в результаті неправомірних дій відправника (якщо такі витрати будуть).

Пам'ятайте, що відправник (у разі потреби) зобов'язаний надати всі необхідні дозвільні документи на вантаж (сертифікати, довідки, експертизи тощо).

Зробіть крок для
реєстрації компанії

Готові почати? Заповніть, будь ласка, заявку

Сервіс доступний лише для зареєстрованих клієнтів

*всі поля обов’язкові

Дякуємо за заявку!

Лист-емейл з інструкціями надійде вам у відповідь на вашу заявку протягом 3-5 робочих днів з моменту відправлення заявки.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
заборонені товари, товари заборонені для пересилки, товари з якими не працює вестерн бід Western Bid, експертиза для натурального каменя, гемологічна експертиза, культурологічна експертиза, дозвіл міністерства культури, бурштин вироби з бурштину, висновок що товари не є холодною зброєю, запрещенные товары, товары запрещенные к пересылке, товары с которыми не работает вестерн бид Western Bid, экспертиза для натурального камня, гемологическая экспертиза, культурологическая экспертиза, разрешение министерства культуры, янтарь изделия из янтаря, заключение что товары не являются холодным оружием