Chat with us, powered by LiveChat

Чому покупець порушив мої умови продажу?

Ви, як продавець, можете встановлювати умови продажів товарів. Однак слід знати, що аукціони, маркетплейси і платіжні системи також мають свої правила обслуговування, що превалюють над правилами, встановленими вами.

Інакше кажучі, якщо ви вказали в своєму лістингу (картці товару) або продажному полісі умови, що обмежують або нівелюють правила, встановлені торговим майданчиком або PayPal, то при виникненні конфлікту та/або відкритті скарги покупцем ваші умови будуть проігноровані.

Найчастіші випадки:

Ви вказали термін доставки товару, що перевищує 21 день

Зазвичай термін доставки товару не повинен перевищувати трьох тижнів з моменту оплати. Теоретично, покупець може відкрити скаргу на неотримання товару на наступний день після оплати. Така скарга розглядається PayPal протягом 7 днів, і ще 7 днів PayPal може очікувати додаткову інформацію. Якщо трекінг-номер відправлення не покаже доставку під час розгляду, то справа закриється на користь покупця, однак буде ще 7 днів на те, щоб подати апеляцію, якщо посилка буде доставлена. Незалежно від того, який термін доставки зазначений вами в описі товару, PayPal буде керуватися саме такими термінами.

Ви вказали, що угода остаточна і ви не приймете товар назад в жодному разі.

Однак, згідно з правилами PayPal, покупець може повернути товар вам назад протягом 180 днів з моменту оплати, відкривши скаргу в зв’язку з тим, що товар з яких-небудь причин (або на його думку) не відповідає опису. Покупець не може вимагати у вас грошей на оплату зворотного пересилання, і повинен відправити товар за свій рахунок і з номером відстеження, однак ви не зможете відмовитися прийняти товар назад.

Ви вказали, що відправляєте товар на будь-яку адресу.

Однак PayPal в разі відкриття скарги покупцем не прийме трекінг-номер відправленої вами посилки як доказ відправлення товару, якщо трекінг не покаже доставку товару на адресу, вказану покупцем при оплаті в системі PayPal.

Зрозуміло, що 99% покупців дійсно хочуть отримати товар і готові чекати зазначений вами час, проте потрібно пам’ятати, що бувають вкрай нервові і підозрілі покупці, які “про всяк випадок” відкривають скарги про неотримання товару на наступний день після оплати.

Також не можна забувати про невеликий відсоток шахраїв, які користуються незнанням правил продавцями та отримують і товар, і повернення оплати.

Зробіть крок для
реєстрації компанії

Готові почати? Заповніть, будь ласка, заявку

Сервіс доступний лише для зареєстрованих клієнтів

*всі поля обов’язкові

Дякуємо за заявку!

Лист-емейл з інструкціями надійде вам у відповідь на вашу заявку протягом 3-5 робочих днів з моменту відправлення заявки.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
чому покупець повернув товар, покупець порушив умови магазину, чому покупець відкрив скаргу, почему покупатель вернул товар, покупатель нарушил условия магазина, почему покупатель открыл жалобу