Chat with us, powered by LiveChat

Гемологічна та культурологічна експертиза

Для посилок з товарами, які вимагають проходження культурологічної експертизи (для картин, предметів мистецтва, скульптур та ін.), необхідно зробити експертизу самостійно та приклеїти на посилку ззовні документи про проходження експертизи.

Зверніть увагу: для відправок дуже важливо, щоб на документі була актуальна дата. Посилання на перелік центрів по отриманню дозволів тут і тут.

Для посилок з товарами, що вимагають проходження гемологічної експертизи (вироби з каменю і дорогоцінних металів), необхідно зробити експертизу самостійно та приклеїти на посилку ззовні документи про проходження експертизи.

Якщо камені необроблені або у вигляді піску, то, будь ласка, приносьте або надсилайте їх тільки в запечатаній гемологом коробці.

Якщо у вашому регіоні немає сертифікованого ДГЦУ експерта, необхідно зв’язатися з Державним гемологічним центром України та уточнити можливість проведення експертизи надісланого поштою виробу. Якщо в конкретному випадку це неможливо з тих чи інших причин, потрібно особисто приїжджати за дозволом в найближчий ДГЦУ.

Експертиза потрібна:

  1. Для виробів з натуральних каменів потрібна гемологічна експертиза. Якщо камені не натуральні (типу цирконію, скла, кераміки, імітації каменів із пластику), то експертиза не потрібна.
  2. Для предметів мистецтва, таких як картини (маслом по полотну) і скульптури (гіпс, метал), потрібен дозвіл Міністерства культури. Для пластикових статуеток та іграшок, для виробів промислового зразка, а також для плакатів і принтів картин дозволу не потрібно.
  3. Для портретів олією на полотні з фотографії потрібно докласти до звичайних документів на відправку роздруківку лістингу (лота) з ціною продажу, а також копію фотографії людини, з якою малювали портрет. У цьому випадку ніяких інших дозволів не потрібно.
  4. Для акварелей, олівцевих скетчів, шаржів, для робіт гуашшю або іншою фарбою по папері, дереву, іншому покриттю (крім полотна) також потрібна експертиза.
  5. Заборонені вироби з бурштину або необроблений бурштин.
  6. Якщо виріб зроблено з металу і на нього є чек, то досить вкласти цей чек, експертиза не потрібна.
  7. Якщо виріб з металу ручної роботи (немає чека) – потрібна експертиза. Через UPS і FedEx можна відправляти вироби з металів не дорожче срібла.
  8. Метал в чистому вигляді через Western Bid не можна ні продавати, ні відправляти.

Для клієнтів, що продають будь-які предмети мистецтва, картини олією на полотні та на дереві, а також колекційні предмети старше 60 років, діє послуга надання культурологічної експертизи від Western Bid. Деталі тут.

Зробіть крок для
реєстрації компанії

Готові почати? Заповніть, будь ласка, заявку

Сервіс доступний лише для зареєстрованих клієнтів

*всі поля обов’язкові

Дякуємо за заявку!

Лист-емейл з інструкціями надійде вам у відповідь на вашу заявку протягом 3-5 робочих днів з моменту відправлення заявки.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
для яких товарів потрібна експертиза, гемологічна експертиза, культурологічна експертиза, де зробити експертизу картини, де зробити експертизу каміння, для каких товаров нужна экспертиза, гемологическая экспертиза, культурологическая экспертиза, где сделать экспертизу картины, где сделать экспертизу камней