Chat with us, powered by LiveChat

Як уникнути подвійного оподаткування при відправках у Європу

При відправці посилок службами UPS Ground і UPS Express, у країни Євросоюзу відбувається їх розмитнення в Польщі.


  • З оплаченим VAT і зазначеним номером IOSS оплата брокерських послуг у розмірі $4 (Ground) або $2 (Express) за посилку. Ця сумма списується на додаток до вартості відправлення при оформленні. 
  • Якщо VAT не сплачено, то для посилок UPS Ground з вас додатково під час оформлення стягується 23% від зазначеної вартості вкладення. 
  • Для посилок UPS Express, якщо VAT не сплачено, цей податок платить одержувач під час отримання згідно з тарифами VAT країни призначення.

У всіх випадках під час оформлення UPS до Євросоюзу необхідно завантажити інвойс або копію замовлення у форматі .pdf, .png або .jpg розміром не більш ніж 5 Mb, де зазначено ім'я та адресу одержувача, вартість товару та інформацію про VAT (якщо сплачено). 

Пам'ятайте, Ви відповідальні за правильність наданої інформації, помилки призведуть до затримок, штрафів і додаткових витрат.

Щоб уникнути подвійного оподаткування, зверніть увагу, що вартість товару (повна вартість, або вартість зі знижкою) має обов’язково співпадати в ордері з маркетплейсу (Etsy, eBay та інших) та у документах при оформленні доставки.

Якщо ви оформлюєте доставку з транзакції, що зайшла до кабінету Western Bid, то ця сума за товар не буде включати в себе комісії PayPal та Western Bid. А отже буде відрізнятися від суми в ордері з маркетплейсу. Щоб у митниці не виникало додаткових питань та подвійного оподаткування, треба скоригувати вартість товару при оформленні доставки відповідно до вартості товару в ордері.

Для цього, при створенні відправки в країни Євросоюзу, вкажіть актуальну вартість товару, суму, що заплатив вам покупець за товар.

Розглянемо на прикладі вартість, яку вам необхідно вказати 

Як бачимо, вартість товару на Etsy 175$. Покупцю надано знижку 43.75$. Тобто вартість товару, яку сплатив покупець, склала 175$ - 43.75$ = 131.25$. Саме ця вартість має бути зазначена в інвойсі при створенні доставки. Вказати цю вартість можна легко, скопіювавши транзакцію у Зовнішній товар або при створенні посилки вказавши вірну суму вкладення у відповідному полі. В ордері Etsy також вказана вартість доставки (16.00$) і VAT (32.40$). Тож загальна сума, яку покупець сплатив стала 179.65$.

В кабінет Western Bid гроші заходять одразу з вирахуванням комісій PayPal та Western Bid. Тобто в кабінеті з цієї суми відобразилася сума 168.47$. Як ми бачимо, вона відрізняється від суми, зазначеної в ордері Etsy, а також вона більша, ніж 150 євро. 

А якщо сума, більше 150 євро, то маркетплейси не стягують податок. Цей податок + митні збори платить отримувач. А отже митниця їх нараховує при розмитнені товару. Тому на митниці, коли бачать інвойс на таку суму, знову починають нараховувати мито та податок. 

Щоб уникнути подвійного оподаткування і правильно передати інформацію на митницю про вартість товару, доставки, сплаченого мита, обов’язково слідкуйте, щоб у всіх документах була вказана правильна вартість товару.

Приклад не вірно створеної відправки де вартість товару вказана разом із вартістю доставки. Вірно мала б бути вказана вартість товару $131.25$, вартість товару без врахування доставки.

Зробіть крок для
реєстрації компанії

Готові почати? Заповніть, будь ласка, заявку

Сервіс доступний лише для зареєстрованих клієнтів

*всі поля обов’язкові

Дякуємо за заявку!

Лист-емейл з інструкціями надійде вам у відповідь на вашу заявку протягом 3-5 робочих днів з моменту відправлення заявки.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
податки, подвійне оподаткування, відправка в єс, юпс, граунд, налоги, двойное налогооблажение, отправка в ес, євросоюз, евросоюз, внешний товар, зовнішній товар