Chat with us, powered by LiveChat

Зміни в митних лімітах Великобританії. Що робити продавцям?

З 1 січня 2021 року Великобританія ввела нову схему роботи з імпортом. Зокрема скасовано правило про звільнення від сплати ПДВ у відношенні імпортованих до Великобританії невеликих партій товарів вартістю до 135 фунтів стерлінгів.

У зв’язку з цим нововведенням eBay з 1-го січня 2021 року буде збирати і перераховувати ПДВ на товари і партії товарів загальною сумою до 135 фунтів стерлінгів, що імпортуються до Великобританії і реалізовані покупцям.

Якщо у вас немає ідентифікатора платника ПДВ Великобританії, вам нічого робити не потрібно. В цьому випадку ebay самостійно, якщо покупець з Великобританії, додасть VAT до ціни.

Якщо ви є платником податків у Великобританії, необхідно:

1. У графі вибору країни, вибрати United Kingdom
2. Ввести ваш VAT number

Дану інформацію потрібно додати в усі існуючі у вас оголошення на ebay.co.uk. Також на маркетплейсах ebay.com, ebay.de в особистому кабінеті ви можете встановити податковий номер для кожної країни. Встановіть його для Великобританії.

На маркетплейсі ebay.com, ebay.de в особистому кабінеті ви можете встановити податковий номер для кожної країни або його відсутність. Для Великобританії в налаштуваннях магазину вам також потрібно:

1. У графі вибору країни, вибрати United Kingdom
2. Натиснути кнопку “I am not VAT registered”.

В цьому випадку ebay самостійно, якщо покупець з Великобританії, додасть VAT до ціни.

Позначиться нововведення і на продавцях, що мають магазини на Etsy. Так, з 1 січня 2021 року Etsy стягує ПДВ з покупців з Великобританії за замовлення, що відповідають наступним критеріям:

  • Товар відправляється з-за меж Великобританії.
  • Загальна вартість посилки (без урахування доставки) не перевищує 135 фунтів стерлінгів.
  • Для товарів вартістю менше 135 фунтів стерлінгів покупці з Великобританії побачать ціни з урахуванням ПДВ при перегляді оголошень в пошуку і перегляді, а також на сторінці оголошення. Сума ПДВ, зазначена перед покупкою, є приблизною. Остаточна сума ПДВ буде розрахована при оформленні замовлення.

Якщо покупка вашого покупця відповідає вимогам для сплати ПДВ Etsy, обов’язково додайте пакувальний лист в посилку. У пакувальному листі вказана остаточна сума ПДВ, що стягується Etsy. Детальніше – в правилах маркетплейсу.

Зверніть увагу: у зв’язку зі змінами, впровадженими на Etsy, реєстрація нових магазинів з країн СНД на цьому майданчику тимчасово припинена. У Western Bid є пропозиції щодо вирішення цього питання, ми можемо запропонувати кілька варіантів реалізації ваших товарів покупцям. 

За допомогою фулфілмент центру у Маямі, ви можете зберігати партії товарів безпосередньо у США, чим значно скорочувати терміни доставки товарів вашим покупцям по всьому світу.

Також попросіть вашого покупця вказати VAT номер і впишіть його в рядок з адресою при відправці товару.

При оформленні доставки у Великобританію, необхідно докласти ордер з eBay або Etsy, а також вписати VAT номер в рядок з номером квартири, щоб співробітники митниці бачили, що VAT оплачений. Якщо покупець номер не надав, вказувати його не потрібно, так як він є не у всіх.

Доставку до Великобританії рекомендуємо оформляти через зовнішній товар.

Необхідно вказати:

  • вартість товару (як вона вказана на торговому майданчику);
  • вартість доставки (обов’язково при експрес-доставці).

В цьому випадку в інвойсі відобразиться вартість товару, до оплати VAT (ПДВ) і окремо вартість доставки.Послуги брокера, мито і ПДВ нараховуватимуться на суму CIF (вартість + страхування + доставка).

Зробіть крок для
реєстрації компанії

Готові почати? Заповніть, будь ласка, заявку

Сервіс доступний лише для зареєстрованих клієнтів

*всі поля обов’язкові

Дякуємо за заявку!

Лист-емейл з інструкціями надійде вам у відповідь на вашу заявку протягом 3-5 робочих днів з моменту відправлення заявки.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
митний ліміт великобританії, безмитний поріг в Об'єднаному королістві, Великобританія митні правила, таможенный лимит великобритации, беспошлинный порог в Объединенном королевстве, Великобритания таможенные правила